Græsk redningsplan skal afgøres på EU-topmøde på søndag

Et EU-topmøde for alle 28 medlemslande på søndag skal afgøre, om der kommer en ny redningsplan for Grækenland.

Det er konklusionen på topmødet tirsdag aften i Bruxelles, hvor eurolandenes stats- og regeringschefer mødtes for at diskutere, hvordan de kommer videre efter den græske folkeafstemning, hvor et stort flertal har afvist långivernes tilbud om flere penge til gengæld for græske reformer og besparelser.

På søndages EU-topmøde får Lars Løkke Rasmussen (V) dermed sit comeback på den europæiske scene, efter at han er blevet genvalgt som statsminister.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger efter topmødet, at eurolandene er klar til endnu et støtteprogram for Grækenland, hvis ellers der kommer nye og tilstrækkeligt gode græske reformforslag senest torsdag.

EU-præsidenten, Donald Tusk, fastslår samtidig, at søndag er sidste chance for at finde en løsning på den græske gældskrise.

- Hvis det ikke lykkes, er det slut med forhandlingerne med alle de mulige konsekvenser, det har, inklusive 'worst case'-scenariet, hvor vi alle taber, siger Donald Tusk med henvisning til et græsk euro-exit.

Mario Draghi, chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), har på topmødet forsikret eurolandenes ledere om, at ECB vil gøre det nødvendige for at holde de græske banker, der nu har været lukket i over en uge, oven vande indtil EU-topmødet på søndag.

Inden topmødet gik i gang, mødtes den græske premierminister, Alexis Tsipras, med Angela Merkel, den franske præsident, François Hollande, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i et forsøg på at forhindre, at topmødet skulle ende i endnu en græsk blindgyde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip