Græsk regeringschef snupper flirt med Putin i Moskva

Når den græske premierminister, Alexis Tsipras, onsdag rejser til Rusland for at underskrive en stribe aftaler, deriblandt en rabat på russisk naturgas, vil det blive fulgt med spænding hos kollegerne i eurozonen.

Her spekuleres i, om den russiske præsident over frokosten mellem de to politiske ledere vil tilbyde Grækenland kriselån.

En russisk regeringskilde siger til avisen Kommersant, at Putin vil være klar til at tilbyde grækerne lån på betingelse af, at Rusland får adgang til "visse aktiver i Grækenland".

Putins talsmand siger til det russiske nyhedsbureau Tass, at Putin samtidig skal være klar til at diskutere, om Rusland skal fritage Grækenland for sanktioner, som er rettet mod EU på grund af striden om den ukrainske konflikt.

Rusland overvejer at fritage Cypern, Ungarn og Grækenland for fødevaresanktioner, siger landets fødevareminister, Nikolaj Fyodorov, til russiske medier.

Kommersant skriver også, at nedslag i prisen på gasleverancer er på onsdagens dagsorden.

Grækenland importerer ifølge den britiske avis The Guardian 57 procent af sit gasforbrug fra Rusland.

Grækenland sendte onsdag i sidste uge en omfattende liste over planlagte tiltag, der skal reformere landets økonomi, til de tre store internationale kreditorer EU, IMF og Den Europæiske Centralbank.

Listen ankom dog for sent til, at repræsentanter for eurozonens finansministre på en telekonference onsdag kunne diskutere dens indhold.

Reformerne er en betingelse for europæiske lån.

Regeringen i Athen lovede grækerne før parlamentsvalget i januar at modsætte sig strenge reformkrav fra de internationale kreditorer.

Indtil videre har Tsipras dog ikke haft større held med at indfri det løfte. En af hans små sejre har været at stoppe den i Grækenland forhadte betegnelse "trojka" om de tre internationale kreditorer.

Rusland og Grækenland skal onsdag blandt andet indgå en treårig plan for tættere økonomiske og kommercielle bånd.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip