Græske gældsforhandlinger slut uden aftale

Eurogruppen har torsdag aften afsluttet forhandlingerne om den græske gæld efter bare en time.

EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, bekræfter på Twitter, at de 19 eurolandes finansministre ikke har haft held med at finde en løsning på den græske gældskrise på mødet i Luxembourg.

- Ingen aftale i eurogruppen. Stærkt signal til Grækenland om at engagere sig seriøst i forhandlingerne. Eurogruppen er klar til at mødes igen når som helst, skriver Dombrovskis.

Kort forinden sagde en græsk regeringstalsmand, at finansminister Yannis Varoufakis havde præsenteret de øvrige eurolandes finansministre for en række nye idéer.

- Han er et kildevæld af idéer, sagde talsmanden.

Han gjorde det samtidig klart, at Grækenland ikke vil acceptere, hvis de internationale kreditorer ikke anerkender, at Grækenland står midt i en humanitær krise, hvor 7000 har begået selvmord, 250.000 virksomheder har lukket og unge grækere udvandrer i søgen efter job.

- Man må kunne sige til det græske folk, at deres martyrium slutter. At den finansielle vandtortur stopper, siger talsmanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip