Græske myndigheder afviser fund af Egyptair-flyvrag

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

De græske luftfartsmyndigheder afviser, at vragdele fra det forsvundne Egyptair-fly, er fundet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP kort tid efter, at luftfartsselskabet Egyptair hævdede, at vraget var fundet i Middelhavet syd for den græske ø Karphatos.

Chefen for de græske luftfartsmyndigheder, Athanasios Binis, siger torsdag aften, at det, der er fundet tæt på det sted, hvor Egyptair-flyet angiveligt styrtede ned, "ikke kommer fra et fly".

- Ind til nu viser analyserne af vragdelene, at de ikke kommer fra et fly. Min egyptiske modpart bekræftede også, da vi sidst talte sammen omkring klokken 17.45, at det endnu ikke er bevist, at det kommer fra Egyptair-flyet, siger han.

Luftfartsselskabet Egyptair skrev ellers tidligere på Twitter, at det egyptiske ministerium for civil luftfart havde modtaget et officielt brev fra det egyptiske udenrigsministerium, hvor det fremgik, at vraget var blevet fundet.

- Det egyptiske efterforskningshold og dets græske modstykke leder stadig efter flere dele af det forsvundne fly, skrev luftfartsselskabet videre på Twitter.

Der var tidligere meldinger fra en græsk tv-station om, at der var fundet to store plastikdele flydende i området i Middelhavet.

Flyet lettede fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, Frankrigs hovedstad, klokken 23.09 lokal tid. Det skulle være landet i den egyptiske hovedstad klokken 3.15 torsdag.

EgyptAir har oplyst, at flyet forsvandt kort tid inden, det fløj ind i egyptisk luftrum.

/ritzau/