Grand prix-toere: Nu hepper vi på Basim

Til maj skal den 21-årige sanger Basim forsøge at få hele Europa til at synge med på sangen "Cliche Love Song", som han lørdag aften vandt det danske melodi grand prix med.

Det betyder, at det hverken blev Rebekka Thornbech med sangen "Your Lies" eller den danske saxofonist Michael Rune og den amerikanske sangerinde Natascha Bessez med nummeret "Wanna Be Loved". De gik ellers videre til finalen, men der sluttede det også.

Følg alt om Grand Prix'et på Facebook - Klik her

Der er dog ingen sure miner fra Rebekka Thornbech, der var på scenen med sine to søstre som kor.

- Det var så meget positiv energi i salen, og bare det at vide, at Danmark har stemt os videre til en finaleplads er bare virkelig fedt, siger hun efterfølgende om melodi grand prix-showet i Odense.

- Det var fedt at få lov at stå på scenen og mærke folks opbakning, siger hun.

Hun er klar til at give Basim sin fulde opbakning ved Eurovision.

- Det er da fedt, at det er en mand, der vinder i år, at der sker noget nyt. Nu har det jo været kvinder de seneste to år, så det er godt, at det er en fyr, der vinder, siger hun med henvisning til 2012's vinder Soluna Samay og vinderen fra 2013, Emmelie de Forest.

Hun tror, at Danmark bliver flot repræsenteret ved den internationale konkurrence med Basims vinderhit.

- Det er en virkelig catchy popsang, som man kan synge med på uanset sprog, og det er godt tænkt og godt skrevet. Det er en glad sang med positiv energi og fest.

Saxofonisten Michael Rune er enig.

- Det er en catchy sang, en rigtig ørehænger, siger han.

Han er dog ked af, at det ikke er hans sang, der skal fremføres i B&W Hallerne til maj.

- Selvfølgelig er vi skuffede. Vi ville så gerne høre vores navn blive råbt op. Men jeg er beæret over at være kommet i top tre, siger han.

Med på scenen havde han den amerikanske sangerinde Natascha Bessez, og han mener, at det kan have gjort udslaget.

- Jeg tror, det betød noget, at hun ikke er dansker. Mange danskere har undret sig over, hvorfor vi valgte at bruge en amerikansk sangerinde, siger han.

Eurovision bliver afholdt til maj i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip