Gratis introduktioner på Koldinghus

Skrevet af Elo Christoffersen

|

03/12/2013

Dagens topnyheder

I  weekenderne frem til nytår kan man som besøgende på Koldinghus høre cand.mag. Ditte Svane fortælle om to aktuelle særudstillingerne: ”DR’s Julekalendere 1962-2013” og ”Klæder skaber film”.

Der har været stor interesse for de to udstillinger og museet vil gerne give gæsterne en ekstra oplevelse med hjem, når de besøger slottet i december.

Udstillingen ”DR’s Julekalendere 1962-2013” er en december- aktivitet for hele familien - for både børn og barnlige sjæle. Introduktionen i udstillingen byder på masser af baggrundsviden og sjove anekdoter fra fem årtiers julekalender-historie.

Museet har gennemsøgt DR’s arkiver og fundet et udvalg af nogle af de mest kendte dukker og kostumer fra de sidste 51 års tv-julekalendere og udstillingen byder på et gensyn med bl.a. Magnus Tagmus, Jullerup Færgeby og Nissebanden.

Kalender-udstillingen har også en konkurrence-opgave, som børn og voksne kan løse i fælleskab. Når opgaverne er løst, deltager man i lodtrækningen om en frokost for fire personer i Café Koldinghus inklusiv entré til museet.

Der er også mulighed for at gå på opdagelse i de mange historiske kostumer og blive klogere på det store arbejde, der lægges i historiske film, når Ditte Svane introducerer udstillingen ”Klæder skaber film.”

Udstillingen sætter med en række kostumer fra velkendte historiske dramaer fokus på en af de helt store bølger i tidens filmproduktion, nemlig historiske film.

Introduktionerne varer cirka 25 min finder og sted flere gange om dagen 7. dec., 8. dec., 14. dec., 15. dec., 21. dec., 22. dec. 27. dec. og 28. dec. Der er adgang til introduktionerne, når entreen til museet er betalt. Der er gratis adgang til museet for børn og unge under 18 år.