Gravid kvinde: Giv mig 6,7 millioner inden for 72 timer - eller jeg får en abort

En anonym studerende har lavet en indsamlingsside med titlen 'Hvor meget vil du betale for at standse en abort?', hvor hun kræver et større millionbeløb for at gennemføre sin graviditet.

Hun er i øjeblikket syv uger henne og har tænkt sig at få en abort - med mindre hun kan få abortmodstandere til at donere 6,7 millioner kroner inden for tre døgn.

Årsagen til hendes opsigtvækkende ultimatum er, at hun vil sætte fokus på de stramme regler for abort, som gælder i visse dele af USA.

I den stat, hun selv bor i, kan kvinder først få en abort 72 timer, efter at de har talt med en læge om, at de ønsker at afbryde deres graviditet. Derfor vil hun give abortmodstandere den samme tid til at komme op med pengene. Ellers er de hykleriske, mener hun.

- Jeg er en 26-årig kvinde, og jeg er i øjeblikket syv uger henne. Jeg har alle intentioner om at få en abort, men jeg giver dig her en chance for at stoppe mig, skriver hun på indsamlingssiden. 

Indsamlingen begynder den 7. juli, og hvis det lykkes at skrabe det fulde beløb sammen, vil den 26-årige kvinde gennemføre sin graviditet og efterfølgende bortadoptere barnet. Hun vil desuden sætte alle pengene i banken og sørge for, at barnet får pengene, når han eller hun bliver 21 år.

Får hun til gengæld ikke samlet de mange millioner ind, så vil hun gennemføre den planlagte abort den 10. juli og føre alle pengene tilbage.

Læs også: Hjemløs mand ville bare tjene et par kroner på klaverspil - nu har millioner set hans optræden

Hendes projekt har naturligvis skabt en storm af reaktioner. Mange mener, at hun er gal, og hun bliver ifølge Mirror kaldt for psykopat og morder. Nogle beskylder hende for at holde et uskyldigt barn som gidsel.

Andre har givet udtryk for, at hun er genial. De mener, at hun sætter fokus på den restriktive og undertrykkende lovgivning på den helt rigtige måde.

Den unge kvinder skriver, at hun er motiveret af, at USA har taget flere skridt baglæns, når det gælder behandlingen af kvinder i landet. Hun mener, at skylden bæres af den religiøse højrefløj i USA, der lader som om, at de er bekymrede for fostre.

- Abortmodstanderne bekymrer sig meget lidt om at redde liv og meget mere om at kontrollere kvinder ved at minimere deres beslutninger på mange forskellige måder, skriver hun.

Hendes mål er derfor at få abortmodstanderne til at bevise, at de går op i at redde børn og ikke at undertrykke kvinder.

- Rent matematisk betyder det her, at de 157 millioner amerikanere, der identificerer sig selv som abortmodstandere, skal donere mindre end én cent for at stoppe denne abort.

- Jeg vil gøre mit bedste for at forblive anonym gennem denne proces, da mit mål ikke har noget med mig som person at gøre.

Hvad mener du? Går den gravide kvinde over stregen her, eller er det en fin måde at sætte fokus på lovgivningen på?

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip