Gravide frarådes at rejse til zikaramt del af Miami

Gravide eller kvinder, der ønsker at blive gravide, bør ikke rejse til zikaramt område i Miami i Florida.

Sådan lyder det fra Statens Serum Institut, som nu fraråder gravide eller kvinder, der ønsker at blive gravide, at rejse til eller opholde sig i udbrudsramt område i Miami på grund af zikavirus.

Indtil videre er 14 personer mistænkt for at være blevet smittet.

Det fortæller overlæge Kåre Mølbak, der er chef for epidemiologisk afdeling på Statens Serum Institut.

- De amerikanske sundhedsmyndigheder bekræfter, at der er smitte med zikavirus i et bestemt område i Miami. På den baggrund må man anbefale, at gravide danskere, der opholder sig i området, undgår at opholde sig der.

- Da udviklingen kan fortsætte, er det vigtigt at holde sig orienteret, hvis man er der eller er på vej dertil. Det er meget vigtigt, at gravide ikke bliver udsat for smitte for zikavirus, da det kan give alvorlig misdannelser hos barnet, siger han.

Ifølge Statens Serum Institut er tilfældene konstateret i Miami i den sydlige del af Florida. Senest har man identificeret et specifikt område i den nordlige del af Miami by, Wynwood.

Sundhedsmyndighederne følger situationen tæt, og der er iværksat omfattende overvågning for at afklare omfanget.

Man mener, at smitten med zikavirus er startet omkring midten af juni, og da myggeaktiviteten er høj i området, forventer man at se yderligere tilfælde i den kommende tid.

Britiske og norske sundhedsmyndigheder har allerede frarådet gravide kvinder at rejse til Miami.

/ritzau/

 

Dagens Gossip