Greenpeace indstiller nordjysk aktion mod skifergas

Aktivister fra miljøorganisationen Greenpeace har natten til tirsdag afsluttet en aktion rettet mod det franske energiselskab Totals prøveboring efter skifergas i Dybvad i Nordjylland.

Det oplyser Greenpeace i en pressemeddelelse.

Dermed har 15 aktivister forladt området, hvor de tidligt mandag morgen klatrede over et hegn og kravlede op i et boretårn og truede med at blive siddende "længe".

Nordjyllands Politi bekræfter over for Ritzau, at Greenpeace-folkene har forladt området, og at alle er sigtet for ulovlig indtrængen.

- Vi fik meldingen ved 01-tiden om, at de ville stoppe protesten. Da de begyndte at forlade området, sendte vi flere patruljer af sted, så vi kunne få registreret dem alle sammen, siger vagtchef Heine Hansen fra politiet og oplyser, at der er tale om "et sted mellem 10 og 20 personer".

Ifølge Greenpeace er 15 blevet sigtet i sagen. De besluttede at indstille protesten, da politiets tilstedeværelse gjorde det umuligt at forsyne aktivisterne med varmt tøj samt mad og drikke.

- Aktivisterne har udvist et kæmpe mod og miljøansvar med aktionen, som ikke bare har forsinket Total et døgn med sin meningsløse første boring, men også været med til at skabe national opmærksomhed om de ødelæggelser, som skifergas kan skabe, siger Tarjei Haaland, klima- og energimedarbejder hos organisationen.

Ifølge Greenpeace har omkring 5000 mennesker under aktionen skrevet under på en underskriftsindsamling mod såkaldt fracking.

Fracking, eller hydraulisk frakturering, er navnet på den omstridte metode, der anvendes til at udvinde skifergas. Det sker ved at sprøjte en blanding af vand, sand og kemikalier ned i undergrunden for at frigøre gassen fra skiferlagene.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip