Greipel er lettet efter sejr: Vi er ikke legoklodser

Lotto-Belisol gik ind til Tour de France med høje forventninger til André Greipel, som torsdag efter flere skuffelser endelig kunne levere med en sejr på 6. etape i Reims.

Tyskeren har følt et stort pres, efter at hans hold har slidt hårdt for at køre ham frem til succes, men indtil torsdag havde landsmanden Marcel Kittel vundet det hele.

- I dag kørte vi en anden taktik, men hele holdet sad stadig foran, da det var meget nervøst. Men jeg vil ikke påstå, at vi sparede vores energi i dag, og specielt ikke Lars Bak, siger André Greipel.

Den tyske sprinter og holdledelsen hos Lotto-Belisol har været uenige om taktikken, og Greipel har tidligere i løbet kritiseret holdet for at bruge for mange kræfter tidligt på etapen.

- Jeg kan bare sige, at jeg har kørt mange massespurter i mit liv, og det er ikke nemt at følge en klar plan. De første etaper var det ikke lette, blandt andet fordi det var vådt, siger Greipel diplomatisk.

- Vi kører med 70 kilometer i timen, og man skal tage beslutninger på et splitsekund. Nogle gange tager man de rette beslutninger, nogle gange de forkerte.

- Jeg har altid sagt, at vi ikke er legoklodser. Det er cykling, og kun en person kan vinde. Men hele holdet støtter mig, og jeg tror på dem. De bringer mig godt frem, siger Greipel.

Modsat de tidligere sprinteretaper i Touren, så man torsdag det hollandske hold Giant-Shimano i front af feltet, hvor de tog ansvar.

- Vi måtte gamble i dag, for vi savner to ryttere. Der er langt til Paris, og når Giant-Shimano har vundet tre etaper, hvorfor skulle de så ikke også arbejde i front, da de har en af de stærkeste sprintere i Marcel Kittel, siger Greipel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip