Grevinde Alexandra stopper som protektor for Unicef

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Grevinde Alexandra skal ikke længere være protektor for Unicef Danmark. De seneste 15 år har hun promoveret fonden, som er FN's børneorganisation.

Det oplyser Unicef.

- Det er noget, der har rumsteret i flere år. Hun har snakket om at trække sig, og nu har hun truffet beslutningen, siger bestyrelsesformand i Unicef Danmark Alfred Josefsen.

- Vi holder årsmøde i dag og skal godkende nogle resultater, som er helt fantastiske. Unicef har aldrig klaret sig bedre. Så det er et godt tidspunkt at sige stop. Hun har i 15 fantastiske år virkelig formået at profilere og synliggøre Unicef, siger han.

Grevinde Alexandra har som protektor blandt andet besøgt Unicefs projekter i Thailand, Bangladesh, Indien, Bosnien, Litauen og Grønland.

Unicef arbejder for børns rettigheder og velfærd i hele verden.

Organisationen har endnu ikke planer om at erstatte grevinde Alexandra med en ny protektor. Unicef Danmark har kun én protektor.

- Der er rigtig mange spændende ting i gang for at udvikle Unicef yderligere.

- Så bestyrelsen har lige nu slet ikke tid og kræfter til at diskutere, hvem en eventuel ny protektor skal være. Det må komme hen ad vejen, siger Alfred Josefsen.

Grevinde Alexandra har flere protektioner - herunder for Dansk Blindesamfund og Randers Regnskov. Men især samarbejdet med Unicef har optaget hende meget.

Hun har tidligere været protektor for blandt andet DR's Radiopigekoret og Ungdommens Røde Kors.

Siden Alexandra blev skilt fra prins Joachim i 2005, har hun båret titlen "grevinde af Frederiksborg". Efter skilsmissen har hun årligt modtaget 2,3 millioner kroner i apanage.

/ritzau/