Grimhøjmoskéen tager stærkt afstand fra terrorangreb

Den omstridte Grimhøjmoské i Aarhus tager skarpt afstand fra skudepisoderne i København, hvor to civile og den formodede gerningsmand er dræbt, mens fem politibetjente er såret.

Det siger moskéens talsmand og formand Oussama Mohamad El-Saadi til Jyllands-Postens netavis.

- Vi tager selvfølgelig stærk afstand fra det her terrorangreb. Det accepterer vi ikke. Vi er selvfølgelig imod al slags vold og terror mod uskyldige.

- Specielt når der også bliver ramt politibetjente. Det er jeg meget ked af, siger Oussama Mohamad El-Saadi til jp.dk.

Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har kaldt skudepisoderne, der fandt sted mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen, for en terrorhandling.

Grimhøjmoskéen har været debatteret flittigt, fordi moskéen har opfordret til drab på jøder, og fordi miljøet omkring moskéen har været med til at sende krigere til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat.

Oussama Mohamad El-Saadi understreger over for Jyllands-Posten, at han ikke håber, at attentaterne medfører had eller fordømmelse af alle muslimer.

- Vi skal ikke skabe had til hinanden her i samfundet. Det er den person, der har gjort det, der har ansvaret. Ham og måske hans organisation eller gruppe. Hvis det er en muslim, der har gjort det, betyder det ikke, at det er alle muslimer, siger El-Saadi.

Efter den første skudepisode lørdag klokken 15.33 udsendte politiet et signalement af den formodede gerningsmand, hvor det blandt andet forlød, at han var af arabisk udseende.

Det er den mand, som Politiets Aktionsstyrke har dræbt under ildkamp søndag morgen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip