Grønlandsk folketingsmedlem genopstiller for IA

Det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit (IA) stiller med fire kandidater til folketingsvalget 18. juni. Det bliver Aaja Chemnitz Larsen, Múte B. Egede, Karo Fleischer og Johan Lund Olsen

Sådan lyder det i et tweet torsdag fra partiets politiske ordfører, Naaja Nathanielsen.

Det var i forvejen kendt, at IA's nuværende medlem af Folketinget, Johan Lund Olsen, og formanden for partiets ungdomsafdeling, Múte B. Egede, ville stille op.

Johan Lund Olsen overtog pladsen på Christiansborg, da hans partikollega Sara Olsvig vendte hjem til Nuuk og blev IA’s formand sidste år, og det har i en rum tid være kendt, at han vil prøve at vinde stolen igen ved valget.

Múte B. Egede offentliggjorde 27. maj sit kandidatur til Folketinget, men det var altså ved et pressemøde torsdag, at alle kandidaternes navnene blev lagt frem.

Også partiet Atassut har på et pressemøde torsdag offentliggjort navnene på partiets kandidater, skriver det grønlandske medie KNR. Det bliver 51-årige Steen Lynge og 43-årige Jonas Nilsson.

Mens den erfarne politiker Steen Lynge tidligere har stillet op til det danske folketingsvalg i 2011, dog uden at blive valgt ind, er det første gang, at partifællen Jonas Nillson stiller op til valget.

Også det grønlandske parti Siumut ventes at offentliggøre deres kandidater torsdag. Det har partiet meldt ud i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip