Grønlandsk kandidat med kommentar, som kan afgøre valget: Vi bakker op om Thorning

Hvis det kommende folketingsvalg bliver lige så tæt, som meningsmålingerne kunne tyde på, kan de fire nordatlantiske mandater meget vel blive afgørende for, hvem der bliver statsminister.

I den forbindelse har der været tvivl om, hvem eksempelvis det grønlandske socialistparti Siumut ville pege på.

Siumuts folketingskandidat Martha Abelsen sagde i sidste uge, at partiet ville støtte den statsministerkandidat, der ville tilbyde Grønland mest.

Men nu siger en anden kandidat, Jens-Erik Kirkegaard, ifølge KNR, at Siumut fortsat vil bakke op om Helle Thorning-Schmidt (S).

- Vi har et fælles værdigrundlag, og vores politiske fundament bygger på tanker om fællesskab, solidaritet og at skabe lige muligheder for alle.

- Derfor vil det være let for mig at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, for hvem skulle jeg ellers pege på - Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkeparti, som bruger enhver mulighed til at tale ned om grønlændere og prøver at fortælle os, at vi ikke kan selv? siger han i en pressemeddelelse.

Siumut har siden valget været repræsenteret i Folketinget af Doris Jakobsen. Hun genopstiller dog ikke.

Foruden Martha Abelsen og Jens-Erik Kirkegaard har Siumut opstillet Pitsi Høegh, Erik Jensen og Aleqa Hammond.

Sidstnævnte fik flest stemmer af alle ved valget i Grønland i 2013, men gik af som regeringsleder sidste efterår, da det kom frem, at hun havde brugt 106.000 kroner af selvstyrets penge til private formål.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip