Grønlandsk kandidat med kommentar, som kan afgøre valget: Vi bakker op om Thorning

Skrevet af admin

08/06/2015

Dagens topnyheder

Hvis det kommende folketingsvalg bliver lige så tæt, som meningsmålingerne kunne tyde på, kan de fire nordatlantiske mandater meget vel blive afgørende for, hvem der bliver statsminister.

I den forbindelse har der været tvivl om, hvem eksempelvis det grønlandske socialistparti Siumut ville pege på.

Siumuts folketingskandidat Martha Abelsen sagde i sidste uge, at partiet ville støtte den statsministerkandidat, der ville tilbyde Grønland mest.

Men nu siger en anden kandidat, Jens-Erik Kirkegaard, ifølge KNR, at Siumut fortsat vil bakke op om Helle Thorning-Schmidt (S).

- Vi har et fælles værdigrundlag, og vores politiske fundament bygger på tanker om fællesskab, solidaritet og at skabe lige muligheder for alle.

- Derfor vil det være let for mig at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, for hvem skulle jeg ellers pege på - Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkeparti, som bruger enhver mulighed til at tale ned om grønlændere og prøver at fortælle os, at vi ikke kan selv? siger han i en pressemeddelelse.

Siumut har siden valget været repræsenteret i Folketinget af Doris Jakobsen. Hun genopstiller dog ikke.

Foruden Martha Abelsen og Jens-Erik Kirkegaard har Siumut opstillet Pitsi Høegh, Erik Jensen og Aleqa Hammond.

Sidstnævnte fik flest stemmer af alle ved valget i Grønland i 2013, men gik af som regeringsleder sidste efterår, da det kom frem, at hun havde brugt 106.000 kroner af selvstyrets penge til private formål.

/ritzau/