Grundlovsforhør: Mænd nægter sig skyldige i miljøsvineri

Gennem otte måneder har fem mænd dumpet over 100 ton byggeaffald på offentlige og private grunde rundt om på Sjælland.

Det mener politiet i hvert fald, og fredag blev de fem mænd fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

Grundlovsforhøret varede i næsten 10 timer, og endte fredag aften med, at tre af mændene blev varetægtsfængslet i fire uger, mens de to sidste blev løsladt. Alle fem nægtede sig ved grundlovsforhørets start skyldige.

Det er ikke almindeligt, at politiet kræver folk varetægtsfængslet i sager om miljøsvineri.

- Men dette er en sag for sig selv. Den er af voldsom karakter, og vi skal bruge noget tid på efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Politiet mistænker mændene for at stå bag "organiseret og systematisk miljøsvineri". Skat har imidlertid også været involveret i sagen, da mændene desuden er mistænkt for at have svindlet med virksomhedsregnskaber.

Siden februar i år har mændene, der er mellem 32 og 43 år, revet huse ned primært i Storkøbenhavn.

Bagefter har de ifølge politiet smidt affaldet på tilfældige private menneskers grunde og offentlige arealer på Sjælland samt opbevaret det uden at ville behandle det som miljøaffald.

- Vi er ikke færdige med efterforskningen, men vi mener, at de har håndteret mindst 100 ton affald på den måde, hvilket gav dem en økonomisk gevinst, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson.

Han fortæller videre, at politiet endnu ikke har overblik over, hvor stor en økonomisk gevinst, der er tale om, men at der formentlig er tale om "store pengebeløb".

Politiet har fået flere henvendelser fra private og offentlige grundejere, som pludselig stod med flere ton dumpet affald, oplyser vicepolitiinspektøren.

Under efterforskningen er det desuden kommet frem, at en række af de affaldscontainere, som mændene brugte, var fremskaffet på ulovlig vis til formålet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip