Grundspillets dronninger flirter med exit

Fra start til slut var Team Esbjergs håndboldkvinder med i toppen af grundspillet, og holdet fra vestkysten endte akkurat som i sidste sæson med at være ligaens bedste hold efter 22 spillerunder.

Men sporene fra dengang skræmmer allerede. Da blev det sølvmedaljer efter et tæt finalenederlag til FCM Håndbold. Så langt er det ikke sikkert, Team Esbjerg når i år.

Grundspilsvinderen er nemlig under stort pres inden lørdagens semifinale-returkamp mod Team Tvis Holstebro. Esbjerg tabte udekampen sidste weekend med 27-32.

Dermed er der en reel mulighed for, at Esbjerg som den første grundspilsvinder siden FCK Håndbold i 2009/10-sæsonen ikke når DM-finalen. Den tanke fylder dog intet i Esbjerg-lejren.

- Jeg er ret optimistisk. Fem mål er ingenting i håndbold, og jeg har set så mange håndboldkampe, at jeg ved, det kan hentes til sidst.

- Det er os, der har hjemmebane og fyldt hal, og vi tror, det kan løfte os til et højere niveau. I den første kamp manglede vi fem-ti procent på mange af spillets parametre, siger Lars Frederiksen, cheftræner i Team Esbjerg.

Inden den første semifinale spillede Team Esbjerg kun én gældende kamp - en pokalkamp mod Hadsten fra 1. division - på 17 dage. Imens spillede Team Tvis Holstebro sig i form med samlet sejr over Randers HK i kvartfinalen.

Det kan have haft betydning, vurderer Tvis-træner Pether Krautmeyer.

- Det var lidt tilfældigheder omkring enkelte sekvenser, der gjorde, at vi vandt med fem mål. Men det kan godt udspringe af, at vi var i kampform, og Esbjerg ikke havde spillet i noget tid, siger Krautmeyer.

Det er ikke en forklaring, som Lars Frederiksen vil høre tale om.

- Det er en undskyldning, man har tendens til at bruge, hvis det ikke går, som præsten bræger. Vi vil hellere indrømme, at vi kan være væsentligt bedre, end vi var i den første kamp, siger Esbjerg-træneren.

Esbjerg-stjernen Estavana Polman blev holdt nede på to scoringer i det første opgør, til gengæld var hun ifølge Pether Krautmeyer med i 15 andre mål. Det bliver en nøgle for Tvis at holde hollænderen nede i returkampen.

- Estavana Polman betyder rigtig meget for Esbjerg, men de har mange spillere, som kan lave mange mål. Derfor skal vi koncentrere os.

- Vi har set video og analyseret vores forsvarsspil fra den første kamp, og det skal vi forbedre rigtig meget. Er forsvarsspillet på samme niveau igen, taber vi stort, siger Tvis-træneren.

I den anden semifinale har FCM Håndbold et forspring på tre mål inden hjemmekampen mod Viborg HK. Returopgøret spilles søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip