Grundtvigssalmer i ny fortolkning på Kolding Internationale Højskole

Et københavnsk band med Ruben Engelhardt i spidsen gæster den 7. december Kolding Internationale Højskole i december med fortolkninger af Grundtvigssalmer udsat for blandt andet guitar, bossa og nykomponeret musik.

De danske salmer er for mange en ukendt skat, som ligger som et kollektivt kulturelt arvegods og hvis dybder kan omsættes til moderne tonesprog og derved blive lettere tilgængeligt.

Nye danske kunstner de gamle salmer op og iklæder dem nyt musikalsk ’outfit’ og en af disse er SpurvMøderSvale. Når SpurvMøderSvale giver koncert bliver det en helt ny oplevelse, når de gamle danske Grundtvigssalmer bliver udsat for mere moderne stilarter som latin, folk og blød rock. SpurvMøderSvale er et nydannet lovsangs- og salmeband. De spiller lovsange, primært deres egne, og nye rytmiske Grundtvigsalmefortolkninger. Navnet er et citat fra Grundtvigs salme ’Hygggelig, rolig’ hvor det hedder ”Ved dine sale, spurv møder svale”.

Arrangementet foregår den 7. december på Kolding Internationale Højskole og koncerten starter klokken 20. Billetter kan købes ved indgangen.

 

 

Dagens Gossip