IS-gruppe hacker og forstyrrer fransk TV5 i et døgn

Skrevet af admin

09/04/2015

Mest læste i dag

Fransk TV5 har i næsten et døgn kæmpet med store forstyrrelser i udsendelserne efter et hackerangreb begået af en gruppe med forbindelse til Islamisk Stat.

TV5's direktør, Yves Bigot, kalder angrebet "hidtil uset i fjernsynets historie."

Kanalen blev angrebet sent onsdag aften, og først tidligt torsdag aften lød meldingen fra chefredaktør Pascal Guimier, at man igen kan sende efter planen.

11 kanaler under TV5 har været berørt.

Hackergruppen, som hævder at have forbindelse til den ekstremistiske gruppe i Syrien og Irak, udsendte en besked på stationens hjemmeside med trusler mod TV5 og en hyldest til islamiske sharia-love.

På kanalens Facebookside havde hackerne skrevet "I am IS" (Jeg er Islamisk Stat) med reference til det slogan - "Jeg er Charlie" - som blev brugt verden over efter to ekstremisters angreb i januar på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

TV5 Monde sender på otte sprog og til 257 millioner husstande globalt.

Kanalen havde onsdag aften før angrebet lanceret en ny programserie om fransk kultur og livsstil.

Serien, som er rettet mod seere i Nordafrika og Asien, blev indledt med deltagelse af den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

Det står ikke klart, om angrebet har forbindelse til netop det program.

- Endnu engang har terrorister angrebet ytringsfriheden og informationsfriheden. Vi er fast besluttede på at bekæmpe terrorisme, siger Fabius.

/ritzau/dpa