Gruppe stoppet med 15 kilo sprængstoffer ved tyrkisk grænse

Tyrkiske soldater har beslaglagt op mod 15 kilo sprængstoffer og flere selvmordsbælter i bagagen fra en gruppe mennesker, som soldaterne stoppede på den syriske grænse i Tyrkiet sent tirsdag aften. Det oplyser den tyrkiske hær onsdag ifølge AFP.

- Vi fandt mellem 12 og 15 kilo sprængstoffer og fire bælter, der kan bruges til selvmordsangreb, i to tasker, oplyser hæren i en udtalelse.

Ifølge Reuters drejer det sig om en gruppe på 34 personer bestående af fire mænd, ti kvinder og 20 børn, der blev tilbageholdt i provinsen Gaziantep, der grænser op til et område i Syrien, der kontrolleres af den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Ifølge de tyrkiske myndigheder befinder omkring 50.000 flygtninge sig lige nu ved grænseovergangene mellem Syrien og Tyrkiet som følge af bombardementerne omkring Syriens største by, Aleppo.

Tyrkiet har gentagne gange givet udtryk for, at landet frygter, at Islamisk Stat vil bruge flygtningestrømmen til at smugle krigere ind i Tyrkiet, hvor de formodes at ville udføre angreb.

FN's Flygtningehøjkommissariat har opfordret Tyrkiet, der allerede har taget imod 2,5 millioner flygtninge som følge af borgerkrigen i Syrien, til at åbne grænserne.

Tirsdag sagde den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, at Tyrkiet forventer, at en million flygtninge vil nå den tyrkiske grænse i Syrien, hvis ikke det russiske militær og den syriske regeringshær stopper sin offensiv i den nordvestlige del af landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip