Gruppeformand: Jeg er et stort spørgsmålstegn

- Jeg er et stort spørgsmålstegn.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes gruppeformand på Københavns Rådhus, Lars Weiss, efter at det er kommet frem, at hans partikollega skifter parti til De Radikale.

- Den Ikram Sarwar, jeg kender, er ærke-Socialdemokrat. Jeg havde aldrig nogensinde troet, at han kunne finde på at smække med døren på den måde, siger Lars Weiss.

Sent fredag aften kom det frem, at Socialdemokraternes tredjestørste stemmesluger i København, Ikram Sarwar, forlader partiet.

Beslutningen kommer efter et delegeretmøde, hvor Ikram Sarwar ikke blev nomineret til en af Socialdemokraternes fire borgmesterposter. Men til Politiken oplyser han lørdag, at han i længere tid har følt sig utilpas over manglende demokratisk proces i partiet.

- Jeg forstår simpelthen ikke hans bevæggrunde, siger Lars Weiss, der selv blev nomineret til en borgmesterpost,

- Irkam Sarwar har selv været en del af ledelsen i otte år.

Partihoppet betyder, at De Radikale nu har de magiske syv mandater, som er nok til at sikre partiet en borgmesterpost.

Allerede på valgnatten fik De Radikale en borgmester i den konstituering, som partiet lavede med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. Men det ekstra mandat betyder, at partiet nu står i en bedre forhandlingssituation.

Men Lars Weiss kan ikke forestille sig, at De Radikale vil genstarte forhandlingerne.

- Vi har indgået en aftale, og jeg har ikke fået nogen indikationer fra De Radikale om, at underskriften fra onsdag morgen ikke skulle stå ved magt, siger han.

De radikales spidskandidat, Anna Mee Allerslev, har indtil videre ikke villet svare på, om hun vil bruge mandatet til at genåbne konstitueringen. Men i en sms til Politiken har hun skrevet, at det vil være naturligt, at forhandlingsparterne mødes igen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip