Gruppevoldtægt i Indien: Dansk kvinde nægter at udpege mindreårige som gerningsmænd

Retssagen om en gruppevoldtægt af en 52-årig dansk kvinde i New Delhi i januar sidste år tog i går en drejning, da den 52-årige nægtede at udpege tre af de sigtede, der er mindreårige, som gerningsmænd. 

Det fik sagens anklager til at foreslå, at hun kun nægtede at udpege dem, fordi hun havde fået medlidenhed med dem, fordi hun nu var klar over, hvor unge de var.  

Læs også: Dansk kvinde blev gruppevoldtaget i Indien: Sådan forsøgte hun at slippe væk

Men det afviste den 52-årige kvinde pure.

- Det er forkert at påstå, at jeg skulle have fået sympati for dem, sagde hun i retten, ifølge flere indiske medier. 

De tre mindreårige er tiltalt i sagen sammen med fem voksne, men hun har kun været i stand til at udpege tre af dem som gerningsmænd - noget hun blandt andet har tillagt, at der er gået så lang tid siden overfaldet. 

Hun var ledsaget i retten af to danske politifolk, der også vidnede i sagen, fordi de afhørte hende i Danmark og fik hende under behandling. 

Læs også: Retssag om gruppevoldtægt: Vidne udpeger gerningsmænd

De bekræftede, at tekniske undersøgelser viste, at hun var blevet voldtaget, ligesom de berettede om en kvinde, der var i en tilstand af chok, da hun kom til Danmark, og at hun stadig er bange for at gå udenfor, når det er mørkt. 

De tiltalte er anklaget for gruppevoldtægt, røveri og røveri med forsøg på drab eller forsøg på at skade offeret voldsomt. Retten har tidligere afspillet en afhøring af et øjenvidne, der arbejdede som gartner ved de indiske jernbaner. Han identificerede seks mænd som dem, der voldtog kvinden.

 

 

Dagens Gossip