Gruppevoldtaget pige misbrugt i dating-annonce

Michael Lauritsen

|

20/09/2013

Dagens topnyheder

Facebook har udsendt en officiel unskylding og har i samme ombæring udelukket dating-sitet Ionechat.com fra at reklamere på det sociale medie. Det sker, efter virksomheden valgte at bruge et billede af den 17-årige Rehtaeh Parsons fra Halifax i en dating-annonce. Pigen blev gruppevoldtaget, da hun var 15, og begik selvmord i april.

Det skriver den canadiske avise, The Star.

- Det er et ekstremt uheldigt eksempel på en virksomhed, der tager et billede fra nettet og bruger det i en kampagne, skriver Facebook i en email til The Star.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Rehtaeh Parsons blev, da hun var 15 år, voldtaget af fire skolekammerater. De fire gerningsmænd tog billeder under voldtægten.

Et billede af pigen, der kaster op under overfaldet, blev efterfølgende rundsendt på pigens skole. Det resulterede i, at flere begyndte at skrive til hende på Facebook med spørgsmål om, om hun ville have sex.

LÆS OGSÅ: Offer for gruppevoldtægt begik selvmord efter online-mobning

Pigens mor fortæller, at hun har set et andet billede, hvor hendes datter bliver voldtaget, mens en voldtægtsmand giver 'thumbs up' til kameraet.

I april blev mobningen for meget for Rehtaeh Parsons, der begik selvmord ved at hænge sig selv på badeværelset i sit hjem. Hun blev 17 år.

Den uheldige annonce med teksten 'Find love in Canada! Meet Canadian girls and women for friendship, dating or relationships' og et billede af Rehtaeh Parsons dukkede op for et par dage siden. Nu er Ionechat.com udelukket på permanent basis.

SE OGSÅ: Ofre demonstrerer: Se, hvad sexkrænkerne sagde til dem

- Det er en grov overtrædelse af vores politik, og annoncen er blevet fjernet permanent. Vi undskylder for den smerte, det må have forårsaget, skriver Facebook videre i emailen.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Ionechat.com. Det er ikke lykkedes.

Fire drenge deltog angiveligt i gruppevoldtægten. Men efter et års efterforskning konluderede politiet, at der ikke var beviser nok mod drengene.

I august blev to 18-årige dog anholdt . Den ene er sigtet for at tage billeder af offeret under voldtægten, mens de begge er sigtet for at have spredt billedet.

Retssagen mod de to mænd begyndte i Halifax i Canada torsdag.

KLIK OG SE ANNONCEN I FULD STØRRELSE: