Guardian: Dansker er taget som gidsel i Syrien

Islamister fra Islamisk Stat har inden for de seneste dage taget fire vesterlændinge som gidsler i det nordlige Syrien. Den ene er dansker.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

De fire gidsler beskrives som henholdsvis journalister, fotografer og hjælpearbejdere.

Ud over danskeren er det to italienere og en japaner, der er taget til fange af den brutale islamistiske milits.

Der er ingen kilde til Guardians historie. Ritzau har forsøgt at få oplysningen bekræftet af Udenrigsministeriet i København, men ministeriet er endnu ikke vendt tilbage.

Guardian skriver, at de fire gidsler blev bortført i byerne Idlib og Aleppo.

Oplysningen om de fire gidsler kommer dagen efter, at Islamisk Stat offentliggjorde en video, som viser henrettelsen af den amerikanske fotograf James Foley, der blev bortført i det nordlige Syrien i november 2012.

Tidligere i år er tre danskere blevet frigivet efter at være taget til fange i Syrien eller tæt ved den syriske grænse.

Den 7. marts meddeler familien til journalisten Jeppe Nybroe, at han er blevet frigivet efter at have været ukendte bortføreres gidsel i godt fire uger. Han blev bortført i Libanon tæt på den syriske grænse og muligvis ført over grænsen.

Den 15. maj oplyser Læger uden Grænser, at fem medarbejdere i Syrien er frigivet af ukendte gerningsmænd. Den ene af de fem er en anonym dansker.

De har været holdt som gidsler siden 2. januar, hvor de blev taget til fange i det nordlige Syrien.

Den 20. juni frigiver Islamisk Stat, der på det tidspunkt også kalder sig Isil, den 25-årige danske freelancefotograf Daniel Rye Ottosen. Han blev taget til fange i det nordlige Syrien og holdt som gidsel i 13 måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip