Guardiola inden CL-brag: Vi skal jagte udebanemål

Udebanemål er nøglen til en finaleplads i klubfodboldens mest prestigefulde turnering.

Det mener Bayern München-træner Josep Guardiola, der onsdag aften står overfor sin tidligere klub, Barcelona, i Champions League-semifinalen.

- Vi er nødt til at score. Vi er i semifinalen, fordi Thiago scorede et udebanemål mod Porto i kvartfinalen. Uden det mål ville det have været svært at spille i München, siger Guardiola.

Bayern tabte første kamp 1-3, mens returopgøret endte 6-1 i sydtyskernes favør.

- Det er så godt som umuligt at nå til finalen, hvis vi ikke scorer mindst et udebanemål. Vi kan ikke gå ud til kampen for at forsvare. Vi er nødt til at spille vores eget spil, og det er ved at angribe, lyder det fra Guardiola.

Formstærke Barcelona, der fører den spanske liga med tre runder igen, ligner en forhåndsfavorit mod Bayern.

Ikke mindst fordi tyskerne har mange profiler ude med skader, heriblandt Arjen Robben, David Alaba, Franck Ribery, Holger Badstuber og Sebastian Rode.

Tyskerne kan til gengæld glæde sig over, at angriber Robert Lewandowski bliver klar til kampen i Barcelona oven på den brækkede næse og kæbe samt hjernerystelse, han pådrog sig for en uges tid siden mod Borussia Dortmund.

Barcelona har stort set hele truppen meldt klar. Backen Jordi Alba er tvivlsom til opgøret, mens Jérémy Mathieu er skadet.

Kampen begynder onsdag klokken 20.45 på Camp Nou i Barcelona.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip