Gudmundsson: Jeg er stolt og glad for femtepladsen

Nederlaget mod Spanien i kvartfinalen gjorde ondt på de danske håndboldherrer.

Så det var glædeligt, at holdet var i stand til at rejse sig med to sejre i de to sidste placeringskampe om at blive nummer fem ved VM i Qatar, mener landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Fredag blev det til sejr over Slovenien, og lørdag vandt danskerne 28-24 over Kroatien.

- Jeg er meget stolt og glad for de sidste to kampe. At komme tilbage på den måde var meget stærkt af holdet.

- Spillerne viste en god moral, vilje og et godt hjerte. Det var en svær kamp mod Slovenien, fordi det var en kamp om så meget - især at sikre os OL-kvalifikation, siger Gudmundsson.

En femteplads kan vise sig at give Danmark hjemmebanefordel i OL-kvalifikationen, men det er endnu ikke besluttet politisk og afhænger også af, om Qatar vinder det asiatiske mesterskab.

- Kroatien ville også vinde over os og måske få mulighed for at organisere en OL-kval-turnering på hjemmebane. Det ved vi jo ikke.

- Alligevel er der kæmpe forskel på at blive nummer fem eller seks. Og vi fik det allerbedste ud af det efter kampen mod Spanien - med to gode kampe, fastslår landstræneren.

Han evaluerer VM med panderynker og lidt ærgrelse over, at der ikke var en mellemrunde som ved EM-slutrunderne. Så ville der være større chance for, at de fire bedste hold endte i VM-semifinalerne.

- Vi har spillet ni kampe og kun tabt én. Jeg synes, det er mærkeligt at skulle spille en pokerturnering efter gruppespillet.

- Og så skal man også huske på, at jeg er kommet til som ny træner, og det tager altid tid at komme med sine ændringer.

- Vi har ændret nogle ting omkring forsvar, angreb, kontra og returløb. Det er mange ting, jeg har arbejdet med. Vi har forbedret os i hver eneste kamp, og spillerne oplever det også, siger landstræneren.

Næste mål for Danmark er at komme med til EM-slutrunden i Polen i 2016 samt OL i Rio senere samme år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip