Gudmundsson: Klubskifter gør landsholdet skarpere

Når Danmarks håndboldlandshold for herrer i de kommende uger kæmper for medaljer ved EM i Polen, er holdet styrket i forhold til VM i 2015, hvor holdet i Qatar måtte nøjes med femtepladsen efter kvartfinalenederlag til Spanien.

Det vurderer holdets træner, Gudmundur Gudmundsson, der står i spidsen for Danmark for anden gang i slutrunderegi.

En række klubskifter har gjort landsholdet stærkere, mener han.

- Jeg synes, at nogle af spillerne er ankommet til truppen i bedre form. Nogle har lavet gode klubskifter, andre har spillet mere for deres klubber og har fået større roller på deres klubhold, siger Gudmundur Gudmundsson.

Han nævner Michael Damgaard, der inden sæsonen skiftede fra Team Tvis Holstebro til Magdeburg i Tyskland, og Rasmus Lauge, der lavede et tysk skifte fra Kiel til Flensburg-Handewitt.

- Damgaard er skiftet til en hårdere liga og har udviklet sig meget positivt. Det samme har Lauge. På grund af en skade spillede han næsten ikke i Kiel i sidste sæson, men har nu fået en stor rolle i Flensburg.

- Mads Mensah (Rhein-Neckar Löwen) har også spillet meget mere i denne sæson. De kan alle være klar til større roller på landsholdet. Det kan gøre holdet skarpere, og det betyder meget, siger landstræneren.

Målmanden Niklas Landin har samme tro på, at holdet har udviklet sig i forhold til VM for et år siden.

- Stort set alle i truppen spiller i udlandet, og jeg føler, at alle tanker internationalt topniveau, når de spiller for deres klubber. Vi er alle blevet et år ældre og er mere erfarne. Det, tror jeg, er vigtigt, siger Landin.

Danmark indleder EM mod Rusland på lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip