Gudmundsson kræver ydmyghed: Presset påvirker spillerne

Danskerne bør være mere ydmyge. Det var håndboldlandstræner Gudmundur Gudmundssons hovedbudskab, da han torsdag mødte pressen efter det skuffende nederlag til Tyskland, der førte til EM-exit.

Han mener, at enorme forventninger til holdet påvirker spillerne på en negativ måde.

- Jeg spørger mig selv, om vores selvforståelse er realistisk hele tiden. Jeg synes, vi har et meget, meget godt landshold, men det har udviklet sig på en måde, at forventningerne er, at vi skal vinde alle kampe automatisk, lige gyldigt hvem vi møder.

- Det er blevet sådan, at vi næsten ikke kan glæde os over sejre, siger landstræneren.

Islændingen henviser til den første kamp ved EM mod Rusland, der blev vundet 31-25.

- Efter Rusland blev vi kritiseret for vores forsvar, og der blev spurgt, hvorfor vi ikke afgjorde kampen i første halvleg, hvorfor det var tæt i 50 minutter, og hvorfor Mikkel Hansen sad på bænken i anden halvleg.

- Man er ikke glad over en sejr på seks mål over Rusland. Det er et eksempel på, hvordan vores verden er, siger Gudmundsson.

Han føler, at spillerne bliver tynget af presset.

- Forventningerne er blevet så store, at det lægger et utrolig stort pres på spillerne. Det er lige meget for mig, men jeg føler, at det påvirker spillerne.

- Vi bliver gjort til store favoritter i hver kamp, og det er svært at klare den rolle. Det må vi arbejde med at forbedre.

- Jeg har erfaring som landstræner og bundesligatræner, og min oplevelse som træner for det her land er, at vi bør tillægge os en mere ydmyg holdning og glæde os, når vi vinder.

- Vi er landet i en situation, hvor vi frygter situationer, når vi kommer til afgørelserne i kampen, og det er vores største opgave at ændre det, siger landstræneren.

Han har nu stået i spidsen for Danmark ved to slutrunder, og i begge tilfælde er det blevet til exit lige inden semifinalen.

- Nu har vi været igennem to slutrunder, og vi kan se, hvor tæt det er. Vi manglede et mål mod Sverige for at være i semifinalen, og det var det samme ved VM sidste år mod Spanien. Håndbold i dag er tæt, og det handler ofte om marginaler, siger han.

Nu ser Gudmundsson frem mod OL-kvalifikationen i april, der skal bane vejen til en plads i Rio.

Først skal Dammark dog afslutte EM med en kamp om femtepladsen mod Frankrig fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip