Gudmundsson: OL er det største i verden

Så kom OL-billetten endelig i hus for de danske håndboldherrer. Det skete efter en sejr på 26-24 over Bahrain i den tredje og sidste OL-kvalifikationskamp søndag aften i Boxen i Herning.

Det startede dog usikkert, og der skulle gå 25 minutter, før Danmark for første gang bragte sig foran i kampen.

- Vi var alt for flade og defensive i den første del af kampen, og vi har svært ved at lave mål. Bahrain er et meget ubehageligt hold at spille mod, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

I anden halvleg fik danskerne bedre fat, og selv om Bahrain hang godt på, endte det med en kneben dansk sejr, og så kunne flybilletterne til OL i Brasilien endelig bookes.

- Vi er meget glade. Det er fantastisk at skulle til OL, siger Gudmundur Gudmundsson.

Han har været med ved OL de seneste tre gange i spidsen for det islandske landshold, og han glæder sig til endnu en tur under de olympiske ringe i selskab med de danske håndbordherrer.

- OL er det største i verden inden for sport. Det er en utrolig følelse at deltage i et OL, så vi glæder os meget, siger han.

Danmark vinder OL-kvalifikationsgruppe 3 og kommer dermed i andet seedningslag, når der trækkes lod om OL-grupperne.

Kroatien ender som nummer to i Danmarks gruppe og er også klar til OL, mens de sidste to hold gruppen, Norge og Bahrain, ikke kommer med til Rio.

/ritzau/

 

Dagens Gossip