Gudmundsson overvejer at holde plads åben i EM-premiere

17 danske spillere er torsdag rejst til Polen, hvor EM i herrehåndbold begynder på lørdag.

Til Danmarks første kamp mod Rusland må der skrives 16 spillere på holdkortet, men landstræner Gudmundur Gudmundsson overvejer kun at udtage 15 spillere til åbningskampen.

- Det er selvfølgelig en overvejelse, vi har gjort os, for det giver os flere udskiftningsmuligheder, siger Gudmundsson.

Træneren har mulighed for at foretage to udskiftninger under EM, men hvis han kun skriver 15 spillere på holdkortet i den første kamp, så giver det ham mulighed for at holde endnu en plads åben.

- På den måde kan vi tage nogle beslutninger undervejs, når vi kender mere til skadesituationen, siger Gudmundsson.

Overvejelserne kommer især på baggrund af de skader, der har ramt det danske landshold under forberedelserne til EM.

Både Michael Damgaard og Mads Christiansen kom til skade i Golden League-turneringen i Frankrig i sidste weekend, og Michael Damgaard har endnu ikke deltaget i træningen siden sin skade.

- Vi ved endnu ikke, om Damgaard kommer på holdkortet til lørdagens kamp. Jeg tror, han vil prøve at træne med fredag, og så må vi se, om det er muligt, at han kan spille på lørdag, siger Gudmundsson.

Han vil først lørdag tage den endelige beslutning om, hvor mange spillere der skal skrives på holdkortet.

Michael Damgaard er heller ikke selv sikker på, om han kommer på holdkortet i Danmarks første EM-kamp.

- Vi ser stadig tiden an. Jeg er fortrøstningsfuld, og foden føles okay, men jeg har ikke været oppe at løbe på den endnu, siger Damgaard.

Danmark skal spille sin første kamp mod Rusland lørdag aften. Derefter venter Montenegro mandag, inden danskerne onsdag skal møde Ungarn i den sidste kamp i gruppespillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip