Gudmundsson: Søndergaard påvirket af opdigtet historie

Landstræner Gudmundur Gudmundsson indledte fredagens pressemøde med at lange ud efter flere af de danske medier, som havde skrevet om Kasper Søndergaards vredesudbrud ved onsdagens træning.

Her udbrød Søndergaard "respektløst", men det blev refereret som om, at han var frustreret over den manglede spilletid ved VM, hvor han har stået i skyggen af Mads Christiansen.

Søndergaard var om torsdagen ude at dementere påstandene på sin Twitter-profil, ligesom han forklarede sig efter kampen mod Rusland, hvor han leverede en skidt indsats, da han fik chancen i anden halvleg.

Sagen har påvirket Søndergaard, holdet og landstræneren op til og under kampen mod Rusland ved VM i Qatar, mener Gudmundsson.

- Godmorgen. Jeg vil begynde med at snakke om Søndergaard-sagen. Søndergaard er en af holdets mest loyale spillere. Og jeg er meget ked af det, som er sket.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor man har taget den beslutning at opdigte en historie om noget, som ikke er sandt. Om en konflikt som ikke eksisterer. Hvad vil man opnå med det? Det er svært at svare på.

- Jeg synes, han blev påvirket af det under og før kampen. Holdet blev påvirket af det, og jeg blev også påvirket af det, siger Gudmundsson.

- Vi har forsøgt at være åbne og har et godt samarbejde med pressen. Men det var et brud på tilliden, når man kommer ud med sådan en historie, som skete under træningen.

- Jeg har ikke oplevet det før i min 25-årige karriere, lyder det fra landstræneren.

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, støtter Gudmundsson i kritikken.

- Vi er helt enige i ledergruppen i, at vi synes, at den her sag har været noget skidt. Det har ikke været fair over for Kasper.

- Man må have lov at komme med et vredesudbrud til træning, uden at det skal ende på forsiden af de islandske aviser.

- Det er også derfor, det er så vigtigt at sætte nogle grænser, forklarer Wilbek med henvisning til, at historien hurtigt endte på de islandske mediers hjemmesider.

DHF har ikke planer om at ændre på de danske mediers åbne adgang til spillerne ved træning eller kamp.

- Det ændrer ikke noget umiddelbart. Nu har Gudmundur sagt, hvad hans og DHF's holdning er til det her, siger Wilbek.

/ritzau/

.

Dagens Gossip