Guldfireren er OL-finaleklar: Vi ramte vores bundniveau

Den danske letvægtsfirer, bedre kendt som Guldfireren, er endnu en gang klar til en olympisk finale.

Men det var fire meget selvkritiske danskere, der roede sig videre fra deres semifinaleheat som toer efter de schweiziske verdensmestre.

- Jeg håber, at det var bunden af vores niveau, vi ramte. Vi skal gøre det bedre i finalen, ellers har vi ikke en chance, siger Morten Jørgensen.

Han er besætningens mest rutinerede medlem. I 2008 var Morten Jørgensen med til at vinde OL-guld i Beijing og for fire år siden sølv i London.

- Der er nogle ting, vi skal rette op på. Vi ville det for meget, og så blev vi overtændte.

- Det gik galt allerede fra første tag, og vi havde en anspændt fornemmelse hele vejen.

- Nu har vi prøvet det og ved, hvor bunden er, og hvordan vi ikke skal gøre det i finalen. Rammer vi vores niveau i finalen, så ror vi meget stærkere end det her, siger han.

I finalen venter Schweiz, Italien, Frankrig, New Zealand og overraskelsen fra Grækenland, der kom med til OL efter udelukkelsen af Rusland på grund af dopingproblemer i russisk sport.

- Vi kigger ikke på konkurrenterne, for vi ved, at vi ror helt vildt stærkt, når vi ror bedst, og det kommer vi også til at gøre i finalen, siger Morten Jørgensen.

Besætningens yngste medlem, 27-årige Jacob Barsøe, regner med en helt tæt finale, hvor alt skal klappe for de fire danske roere.

- New Zealand kom videre på en tredjeplads, men dem skal man regne med i finalen. Det er et finalehold, nogle gamle travheste, der er der, når de skal være det, siger Barsøe.

- England kom ikke i finalen, og det overrasker mig. De havde to sølvvindere fra London med i båden, tilføjer han.

Selv om Jacob Barsøe er utilfreds, så havde han alligevel et skævt smil på, da han var kommet op ad båden. For det første lykkedes det trods alt at komme i finalen, og for det andet ved han, hvordan Guldfireren skal få mere fart i båden.

- Det var noget værre rod, men jeg har en rigtig god fornemmelse. Vi skal bare justere nogle små ting, som giver os rigtig meget fart.

- Det er faktisk noget, vi har været klar over og arbejdet med til træning. Så det er en lille justering, og så skal vi ikke gå i panik over det. Dem, der kan holde hovedet koldt, har psyken og ikke går i panik, vinder det her, mener han.

Guldfireren har vundet medaljer ved hvert OL siden 1996. Det er i alt blevet til tre guldmedaljer og to bronzemedaljer siden OL i Atlanta.

Den danske båd skal ro finale fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip