Gulskjorteleder dræbt af skud under protestaktion

En af lederne af de såkaldte gulskjorter, der fører an i protesterne mod Thailands regering og premierminister Yingluck Shinawatra, er søndag blevet dræbt af skud under en protestaktion mod parlamentsvalget.

Mindst ni andre er kommet til skade under sammenstød i Bangkok, oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Piya Utayo, en talsmand fra politiet, har identificeret den dræbte som Suthin Taratin.

- Suthin Taratin blev skudt i hovedet, da han stod på ladet af en pick-up lastvogn og talte til demonstranter, siger Akanat Promphan fra protestbevægelsen.

- Regeringen har ikke været i stand til at sørge for sikkerhed for befolkningen på trods af nødretstilstanden, siger han videre med henvisning til, at regeringen onsdag indførte 60 dages nødretstilstand for at få kontrol over situationen.

Bangkoks Erawan-skadestue bekræfter, at en mand blev dræbt, mens ni blev såret, da der blev åbnet ild i en af Bangkoks forstæder.

Hundredvis af demonstranter omringede tidligere søndag valgsteder i hovedstaden og tvang dem til at lukke, så det ikke er muligt for vælgere at afgive forhåndsstemmer forud for valget til en ny nationalforsamling den 2. februar.

I 10 af landets 76 provinser har regeringskritiske demonstranter sat hængelåse på flere stemmelokaler for at forhindre, at folk stemmer ved valget, hvormed bekymringen for at valget ikke kan gennemføres, er blevet forstærket.

Demonstranterne, der vil have fjernet premierminister Yingluck Shinawatra fra magten, er imod et hurtigt valg.

Suthin er den 10., som er blevet dræbt under de seneste tre måneders uroligheder i Bangkok, hvor den dybe krise i stigende grad bekymrer investorer.

De to sider i konflikten, der blandt andet har rod i de store forskelle på land og by i Thailand, beskylder hinanden for at være skyld i volden.

Premierministerens bror, den tidligere regeringsleder Thaksin Shinawatra, blev afsat ved et militærkup i 2006. I 2010 kom det vil værre blodsudgydelser, da et stort antal rødskjorter, der er tilhængere af Thaksin, blev dræbt af hæren.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip