Gustav i stor sorg: ‘Hvor gør det ondt i ens hjerte’

Skrevet af Julie Møller

08/10/2020
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Tv-kendis og online coach Gustav Salinas er hudløs ærlig i et opslag på Instagram.

Dagens topnyheder

Demens er ikke kun forfærdelig for den, der bliver ramt. Det er i høj grad også noget, der påvirker familie og venner tæt på. 

Det har også ramt Gustav Salinas, der deler sin sorg med sine over 200.000 følgere på Instagram.

“Generelt er jeg altid en positiv og glad person, for jeg ved, at man kan alt hvad man vil her i livet. Men her er der desværre en ting, jeg ikke er herre over. Fuck hvor gør det ondt i ens hjerte, når man ser en person, man virkelig elsker overalt på jorden, nemlig ens mormor, som dag efter dag begynder at glemme ting og ikke kan huske så meget,” skriver han og fortsætter:

“Jeg føler mig så magtesløs, for jeg kan intet gøre. Det er som en kamp, man har tabt på forhånd. Og jeg kan mærke på hende, at hun bliver så frustreret og så sur, men det er jo desværre livets gang. Og vi kan jo desværre ikke kæmpe imod alderen. 93 år er sgu også en alder,” konstaterer han.

I opslaget, som du kan se længere nede i artiklen, har han delt nogle fine og rørende billeder af sin mormor. Han kommer også med en opfordring til dem, der læser med.

“Alle jer, der har bedsteforældre lov mig, at i må huske at være forstående, husk at være støttende, for jeg tror virkelig ikke, at der er noget mere ubehageligt end når man mister bevidstheden og intet kan stille op.”

'Sikke et smil'

De mange følgere er vilde med opslaget, som på nuværende tidspunkt har over 9.000 likes og 300 kommentarer. Blandt andet skriver en følger opmuntrende: 

“Hun ligner en million. Sikke et dejligt smil og et par skønne, skønne øjne med glimt i. Pas godt på hende og nyd hvert et øjeblik - også selvom hun måske ikke husker det kort tid efter - tro mig! Det vigtigste har hun gemt i hjertet og det kan man bare ikke sætte ord på.”