Guvernør indsætter Nationalgarden i Ferguson

Nationalgarden bliver indsat for at genskabe ro og orden i byen Ferguson, som har været plaget af sammenstød og uro, siden en ung mand, en sort teenager, blev skudt af politiet forrige lørdag.

Den ordre har guvernøren i Missouri, Jay Nixon, givet mandag, efter at politiet natten til mandag igen har brugt tåregas mod vrede indbyggere.

- I aftes, på håbets dag, blev bønner og fredelige protester skæmmet af vold, begået af en organiseret og voksende gruppe af individer, siger Nixon i en meddelelse på sin hjemmeside.

Som konsekvens af denne uro har guvernøren beordret Nationalgarden indsat for at "genskabe fred og orden."

Lørdag aften erklærede Jay Nixon undtagelsestilstand i byen i et forsøg på at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer som reaktion på drabet på den 18-årige Michael Brown.

Drabet har endnu engang antændt en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

USA's justitsminister, Eric Holder, beordrede søndag justitsministeriet til at gennemføre en obduktion af Michael Brown.

En foreløbig, privat obduktion af Brown viser ifølge avisen New York Times mandag, at han blev ramt af mindst seks kugler.

Et af skuddene ramte Michael Browns isse, hvilket indikerer, at han stod foroverbøjet, da kuglen ramte.

Natten til mandag affyrede politiet tåregas mod "aggressive demonstranter", der var samlet i protest over drabet - der var også meldinger om skud.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev tåregassen kastet ind i en menneskemængde på omkring 400 personer, hvor også familier og børn befandt sig.

- Jeg tilslutter mig indbyggerne i Ferguson og alle fra Missouri ved på det kraftigste at fordømme disse kriminelle handlinger, siger Jay Nixon.

- Denne vold gør en bjørnetjeneste for Michael Browns familie og hans eftermæle.

/ritzau/Reuters