Gymnasieelev kom slemt til skade ved eksplosion: Skulle fremstille fyrværkeri i kemi

En 17-årig ung mand, der går i 1.g på Campus Bornholm, er kommet slemt til skade under et kemiforsøg, hvor eleverne skulle fremstille fyrværkeri.

Ulykken skete på gymnasiet i Søborgstræde i Rønne, og eksplosionen var så voldsom, at flere elever fik susen for ørene og hovedpine.

Mandag den 18. januar gik det galt på uddannelsesinstitutionen, hvor 28 elever deltog i kemitimen - her skulle de skulle fremstille fyrværkeri, der skulle fyres af til et senere åbent hus-arrangement.

Faren til den 17-årige elev fortæller nu til Bornholms Tidende, at flere af eleverne ikke bar beskyttelsesbriller under forsøget, der endte med at føre til flere skader på begge sønnens hænder.

Til den bornholmske avis forklarer faren, der af hensyn til sønnen ikke ønsker sit navn frem, at eleverne arbejdede med stoffet sølvazid, hvilket fungerede som en slags detonator.

- Eleverne får besked om, at det skal smuldres. Min søn har en morter foran sig, så han tror, det skal ske i den. Han lægger det i morteren og begynder at bearbejde stoffet – og så eksploderer det med et ordentligt brag, røg og så videre, siger faren til Bornholms Tidende.

Læs også: Bombesælger i fængsel for uagtsomt manddrab

Bordet flækkede under eksplosionen, mens morteren blev sprængt i mange stykker.

- Min søn får både noget i øjnene og på kroppen. Hans højre hånd bliver voldsomt læderet, og også den venstre kommer til skade, men ikke lige så slemt, siger faren.

Den 17-årige elev blev efterfølgende kørt på skadestuen på Bornholms Hospital, og siden da har han døjet med fysiske og psykiske eftervirkninger fra eksplosionen.

- Han kan heller ikke tåle, hvis der er lidt larm, for det gør ondt i øret, siger faren og forklarer, at den unge mand stadig har fragmenter siddende i hånden, hvilket lægerne ikke vil fjerne, fordi de siger, de kommer ud af sig selv.

Uddannelsesinstitutionen nu har ændret reglerne for kemiforsøg.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip