Gymnasielærer begår selvmord efter dom for drab

Kort efter at en 48-årig gymnasielærer fra Odense blev kendt skyldig i at dræbe 24-årige Mette Marie Tang i en baggård i Odense, har han begået selvmord.

Det skriver fyens.dk.

Manden blev onsdag i Retten i Odense dømt til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling på ubestemt tid for at have dræbt Mette Marie Tang.

Nogle få timer senere blev han fundet død på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart. Han havde hængt sig selv.

Anders Meinert, lægefaglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark, fortæller, at regionen nu vil sætte en såkaldt kerneårsagsanalyse i gang for at finde ud af, om der er sket fejl fra deres side i forbindelse med dødsfaldet.

- Det er en analyse hvor man kigger på alle de hændelser og observationer, der har været i tiden op til der sker en alvorlig utilsigtet hændelse.

Hændelsen foregår internt, og direktøren vil ikke kommentere på det konkrete dødsfald før analysen er gennemført.

Drabet på den unge kvinde fandt sted 23. juni sidste år, da hun pludselig blev overfaldet og stukket til døde i en baggård til de ejendomme, hvor både den dømte og kvinden boede.

De to kendte imidlertid slet ikke hinanden, men den psykisk syge gymnasielærer var i gerningsøjeblikket af en anden opfattelse.

- Jeg forbandt kvinden med min chef, og at de var i ledtog med hinanden, men det var de ikke. Det mener jeg ikke længere. Hun var fuldstændig uskyldig, forklarede den 48-årige ifølge fyens.dk inden domsafsigelsen.

Den vildfarelse understøttes af en mentalundersøgelse, som ligeledes blev præsenteret i retten. Heri fastslår lægerne, at manden var sindssyg i tiden op til drabet.

Som det sker i alle straffesager, fik gymnasielæreren det sidste ord, inden sagen optages til dom.

- Jeg vil gerne undskylde og beklage den sorg, jeg har forvoldt, sagde han ifølge fyens.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip