Gymnasier vil bortvise elever der snyder

Det er umuligt at forebygge snyd i gymnasiet, erkender rektorerne. I stedet efterlyser de bedre muligheder for straf, skriver Berlingske.

Undervisningsministeren og et flertal af partierne i Folketinget er klar til at imødekomme ønsket.

Elever slipper for let fra at snyde i forbindelse med deres uddannelse. Sådan lyder det fra formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen.

- Vi ønsker at få nogle meget klare retningslinjer fra ministeriet, så vi også har sikkerhed for, at man både politisk, men også i ministeriet bakker op om, at man, når eleverne gentagne gange har snydt med store opgaver, har mulighed for at bortvise dem fra uddannelsen, siger formanden til Ritzau.

Undervisningsminister, Ellen Trane Nørby (V), er enig med formanden i, at man skal bortvise elever for snyd.

- Snyd er uacceptabelt, og konsekvenserne er nødt til at være mere alvorlige, end de har været hidtil.

- Man må gerne bortvise en elev, og vi skal nok sørge for, at det kommer til at stå fuldstændigt klart, så rektorerne ved, hvilke sanktionsmuligheder de har, siger ministeren til Berlingske.

Det er især i forbindelse med den større opgave SRP på gymnasierne, at mange elever får andre til at skrive opgaven for sig, mener formanden for Danske Gymnasier.

- Det vi har brug for på skolerne er, at det er helt tydeligt for eleverne, for deres forældre, for alle, at det har store konsekvenser, hvis man under sit uddannelsesforløb afleverer opgaver, som man ikke selv har lavet, men giver sig ud for at have lavet, siger Anne-Birgitte Rasmussen til Ritzau.

Ifølge Berlingske er både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, SF, Radikale og Konservative parat til at gøre det helt klart, at elever kan bortvises ved gentagne tilfælde af snyd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip