Håndbagageregler skaber kaos i lufthavnen

admin

|

12/07/2014

Dagens topnyheder

Det sparer tid at tage sin bagage med i flyet, hvis man skal en smuttur til Berlin eller Stockholm: Ingen ventetid ved bagagebåndet, der kører i sløjfe.

Alle flyselskaber tillader passagererne at tage håndbagage med op i flyveren. Men håndbagagereglerne er et stort virvar, når det gælder størrelse, vægt og antal stykker håndbagage, man må have med.

Og det ser ud til, at det har lange udsigter, inden reglerne bliver ens og lettere at gennemskue.

EU-Kommissionen har fremsat forslag til at forbedre flypassagernes rettigheder, herunder håndbagageregler, som medlemslandenes transportministre i øjeblikket forhandler om.

Men forslaget om mere gennemskuelige regler er strandet, oplyser rejsebureauet FDM travel.

Forslaget vil pålægge flyselskaberne, at de i langt højere grad skal gøre det tydeligt for passagererne, hvor meget og hvor tung bagage man må have med på flyvningen.

- Den store forskel på, hvad flyselskaber tillader som håndbagage, forvirrer mange rejsende, siger Jesper Ewald, produkt- og indkøbschef hos FDM travel.

- Og hvis informationen ovenikøbet er uklar, kan det være endnu sværere at finde ud af, så det er en rigtig god idé at få lavet nogle minimumregler, siger han.

Forslaget er et led i EU's arbejde med at styrke flypassagerers rettigheder og inkluderer også planer om, at man kan tage lufthavnsindkøb med på flyvningen.

Her skal det være tilladt at medbringe køb eller personlige effekter og ejendele ud over den tilladte håndbagage uden ekstra omkostninger.

Foruden forslaget om klarere regler er der også stillet forslag om forbedring af rettigheder ved forsinkelse og gratis ændring af flybilletten ved stave- og slåfejl.

De fastkørte forventes nu tidligst færdige om to år. Det ærgrer FDM travel.

- Vi så gerne, at der var kommet en hurtigere afklaring, da det er noget, der vil gavne de rejsende, siger Jesper Ewald.

/ritzau/