Håndbold: DIF går videre med matchfixingsag

Håndboldspillere fra Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg risikerer straf, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF) onsdag har besluttet at gå videre med sagen om en pengegave mellem spillerne fra de to klubber.

Det kom i sidste uge frem, at BSV-spillerne betalte kollegerne i Sønderjyske 15.000 kroner, for at Sønderjyske skulle gøre alt for at vinde den sidste kamp i grundspillet mod Skanderborg. BSV var nemlig afhængig af en sønderjysk sejr for selv at snige sig med i slutspillet.

Men den fremgangsmåde er ulovlig, vurderer DIF's matchfixingsekretariat, efter at man har fået en redegørelse fra de involverede spillere.

- Vi vurderer, at sagen nu er fuldt belyst, og på den baggrund finder vi, at reglerne er overtrådt. Vi har meddelt de to klubber, at vi går videre med sagen, og vi skal nu høre fra hver enkelt spiller, der har været vidende om pengegaven, siger sekretariatets leder, Jesper Frigast Larsen.

- Vi mener, at det er en overtrædelse af paragraf 8, som handler om gaver. Det er forbudt både at modtage og give gaver i forbindelse med kampe. Her var der tale om en gave med henblik på, at Sønderjyske skulle spille så godt som muligt, forklarer han.

Det er en paragraf, der aldrig tidligere har været i brug, og derfor er det for tidligt at vurdere, hvilke konsekvenser, det kan få for spillerne.

Det står dog fast, at der kommer til at gå en rum tid, inden afgørelsen er klar.

- Der er en 14-dages-frist på de høringer, som vi skal igennem med spillerne, og derfor kan vi tidligst indbringe sagen for matchfixingnævnet i starten af juli.

- Jeg tør ikke gisne om, hvornår sagen kan ligge færdig, siger Jesper Frigast Larsen, der peger på, at ferie kan få sagen til at trække ud.

Matchfixingnævnet består af folk med juridisk baggrund og er uafhængigt af politiske og administrative organer i DIF.

Det står klart, at en eventuel sanktion ikke kan ramme klubberne, men kun de involverede spillere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip