Håndbold: DIF udskyder afgørelse i matchfixingsager

Matchfixingsekretariat i Danmarks Idrætsforbund (DIF) har anmodet forbundets matchfixingnævn om at udskyde afgørelsen i to håndboldsager på ubestemt tid.

Anmodningen er accepteret, meddeler DIF i en pressemeddelelse.

- Årsagen til anmodningen fra DIF's Matchfixingsekretariat er en artikel i dagens udgave af avisen BT, hvor der er nogle alvorlige anklager, som sekretariatet ønsker at undersøge yderligere.

- De to sager lå klar til afgørelse i denne uge, men grundet behovet for at få dem belyst yderligere og den deraf følgende udskydelse er det ikke muligt at give en tidshorisont for den endelige afgørelse af sagskomplekset, skriver DIF.

I artiklen, som er baseret på anonyme kilder i Sønderjyske, står der, at Skanderborg forsøgte at købe sig til en sejr over Sønderjyske for at nå slutspillet i sidste sæsons Herre Håndbold Liga.

Både Sønderjyske og Skanderborg har efterfølgende afvist, at der er hold i den historie.

Sønderjyske afviste ifølge artiklen at tage imod pengene. Sønderjyske vandt kampen 34-28.

I forvejen undersøger DIF kampen for matchfixing, da BSV havde betalt Sønderjyske for at gøre sit bedste mod Skanderborg, så BSV selv kunne komme i slutspillet.

Det var Dansk Håndbold Forbund (DHF), som 11. juni 2014 indleverede sagen til DIF's matchfixingsekretariat om mulig uetisk adfærd i forbindelse med den nævnte håndboldkamp mellem Sønderjyske og Skanderborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip