Håndbold: Skive overvejer at trække damehold fra ligaen

Skrevet af admin

14/04/2015

Mest læste i dag

I begyndelsen af april sikrede kvinderne fra Skive fH klubben endnu en sæson i Boxer Dameligaen efter to playoffkampe mod Vendsyssel Håndbold. Men overlevelsen kan vise sig forgæves.

Samtidig sikrede klubbens herrehold nemlig oprykning til Boxer Herreligaen, og økonomien i klubben lige nu er ikke til at have to ligahold. Det kan betyde, at dameholdet trækkes fra ligaen.

Det skriver TV Midtvest, som har snakket med formanden for Skive fH, Mogens Garder.

Han har indkaldt klubbens sponsorer til møde onsdag morgen, hvor det skal drøftes, om man skal forsøge at skaffe økonomi til begge hold eller trække dameholdet fra ligaen.

- Jeg har selvfølgelig min personlige holdning, men jeg vil gerne lige tale med sponsorerne, inden jeg udtaler mig om det, siger Mogens Garder til tv-stationens hjemmeside.

Der er flere faktorer, som gør, at det er dameholdet, som er truet af lukning.

Træner Ryan Zinglersen har valgt at stoppe, ligesom 10-11 af dameholdets 16 spillere forlader klubben. Derfor skal man enten købe det meste af et nyt hold eller trække spillere op fra andetholdet, hvilket kan fjerne den sportslige berettigelse i ligaen.

Skive fH vandt fem kampe og spillede to kampe uafgjort i det nyligt afsluttede grundspil i dameligaen, hvilket betød, at holdet sluttede næstsidst og skulle ud i de to playoffkampe mod Vendsyssel for at overleve i ligaen.

/ritzau/