Håndbold: Sønderjyske smider føring og spiller uafgjort

Det blev kun til uafgjort for Sønderjyskes håndboldherrer, da holdet søndag eftermiddag spillede sin første kamp efter afgørelsen på den såkaldte bødekassesag.

Udekampen mod HC Midtjylland endte 26-26, efter at Sønderjyske havde været foran med både 25-24 og 26-25. Pointet kom i hus uden to af holdets karantæneramte spillere.

Hele 12 af Sønderjyskes spillere skal afsone karantæne, efter at Danmarks Idræts Forbund (DIF) i torsdags straffede sønderjyderne for uetisk adfærd, fordi holdet tog imod 15.000 kroner fra Bjerringbro-Silkeborgs bødekasse i sidste sæson.

Søndag valgte Sønderjyske-træner Morten Henriksen derfor at lade to af sine 12 spillere sidde over med karantæne, da han selv kan vælge hvordan, karantænerne skal afsones - bare det sker inden 1. december.

- Det er svært at afgøre, hvornår det er smartest at lade hvilke spillere sidde over. Hvornår er vi så gode, at vi kan undvære nogen, og hvornår er vi så dårlige, at vi alligevel taber? Det er jo umuligt at svare på, siger Henriksen til tv2.dk.

Christopher Huus, som er skadet, og Andreas Nielsen, som også døjer med en skavank, afsonede søndag karantæne for Sønderjyske.

Oprindeligt fik 18 af Sønderjyskes spillere en spilledags karantæne, men seks af spillerne har siden forladt klubben.

Sønderjyske har nu syv point efter seks kampe, mens HC Midtjylland har otte point og er oppe på fjerdepladsen i Herre Håndbold Ligaen.

Tidligere søndag vandt Ribe-Esbjerg 19-13 ude over Skanderborg. Sejren betyder, at Ribe-mandskabet er oppe på andenpladsen med ni point efter seks kampe.

Skanderborg har haft en skuffende sæsonstart med blot en sejr i de første seks kampe. Det efterlader holdet i bunden med blot to point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip