Håndbolden mister igen medlemmer: DHF vil knække kurven

Trods endnu et massivt fald i antallet af medlemmer i håndboldsporten trøster Dansk Håndbold Forbund (DHF) sig med, at man fortsat er blandt de fem største idrætsforbund i Danmark.

I 2013 var 109.706 danskere medlem af en håndboldklub, mens det nye tal for 2014 er 108.257 - en tilbagegang på 1449 medlemmer.

- Selvom vi har mistet medlemmer, ser jeg på tallene med forsigtig optimisme, siger generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, til forbundets hjemmeside.

- Sammenlignet med tidligere år er tilbagegangen ikke så voldsom, og det er gode nyheder, hvis medlemsfrafaldet så småt begynder at stabiliseres, mener han og forklarer:

- Hvad, tallene ikke viser, er, at vi også har 1140 håndboldspillere rundt på landets efterskoler. Sidste år blev efterskolespillerne talt med i statistikken, men det er de ikke blevet i år.

- Hvis vi lægger efterskolespillerne til, så har vi reelt kun mistet 309 medlemmer siden sidste år, og det er flot. En lille tilbagegang er i den her sammenhæng et skridt på vejen frem.

Tendensen har dog været nedadgående i flere år i træk.

I 2013 mistede de danske håndboldklubber 1473 medlemmer, i 2012 var tilbagegangen 2144 spillere, mens der i 2011 blev 3037 færre medlemmer.

Dansk håndbold har som mange andre idrætsgrene oplevet hurtigt faldende medlemstal de seneste mange år.

DHF søsatte sidste år projektet "Knæk kurven", der skal stoppe medlemsflugten fra danske håndboldforeninger.

- Det er lidt for tidligt at sige, om det er vores initiativer og udviklingsprojekter, der begynder at vise deres effekt.

- Men vi arbejder hårdt på gennem forskellige projekter at styrke klubberne, rekruttere medlemmer og opfinde nye håndboldkoncepter, som tiltaler forskellige målgrupper, lyder det fra Morten Stig Christensen

Han har tænkt sig at fortsætte samme kurs som hidtil:

- Vi håber og tror på, at medlemskurven faktisk kan knække, og jeg ser den nye medlemsstatistik som en opfordring til at fortsætte i samme retning og blive ved med at prioritere udviklingsprojekter højt.

Dansk Håndbold Forbund ligger nummer fem på listen over de største specialforbund overgået af fodbold, svømning, gymnastik og golf.

/ritzau/

 

Dagens Gossip