Håndboldfarce fortsætter: Island kræver VM-billet

Der udspiller sig noget af en farce i øjeblikket forud for VM i herrehåndbold i Qatar i januar 2015.

Hvem skal med?

Det internationale håndboldforbund (IHF) har frataget Oceanien og dermed Australien billetten og givet den til Tyskland, som ikke kvalificerede sig.

Det er de meget sure over på Island. Det islandske håndboldforbund (HSI) mener, Island, der heller ikke kvalificerede sig, skal have billetten.

HSI går nu til angreb i en pressemeddelelse, hvor islændingene forsøger at kaste lys over sagen, som de ser den.

8. juli meddelte IHF, at Oceanien i øjeblikket ikke har et anerkendt kontinentalforbund og derfor ikke får lov at sende et hold til VM. Altså farvel til Australien.

Samtidig meddelte IHF, at Tyskland, som floppede i kvalifikationen, i stedet får pladsen. Begrundelsen fra IHF går på, at Tyskland var det bedst placerede hold ved det seneste VM, som ikke formåede at kvalificere sig til Qatar. Tyskland blev femmer ved VM i 2013.

Helt sikkert en udskiftning, der trækker flere tv-penge og mere opmærksomhed til VM, eftersom Tyskland er verdens største håndboldnation. Det er Australien så langt fra.

Og det er Island heller ikke, men islændingene føler sig snydt. Islændingene mener, at regulativerne - som de var, da VM-kvalifikationen gik i gang - klart viser, at Island skal have billetten, hvis en anden nation melder fra eller udelukkes.

IHF har - ifølge det islandske forbund - forklaret, at der er blevet ændret i bestemmelserne på et møde i maj - inden kvalifikationskampene.

Islændingene siger, de har fået bekræftet af flere mennesker i toppen af IHF, at det møde aldrig fandt sted.

- Der er derfor klart, at denne beslutning ikke blev taget 30. maj - men først 8. juli, skriver det islandske forbund i en pressemeddelelse.

På Island mener de først, de nye bestemmelser kan træde i kraft til en kommende kvalifikationsturnering. Og at VM-billetten bør gå til øboerne, som siger, at de i en udtalelse fra det europæiske forbund har fået bekræftet, at de ville få en eventuel ledig plads.

- HSI forlanger af IHF, at Island bliver tildelt den ledige plads med det samme. Samtidig kræver vi, at EHF-præsidenten, der også er medlem af IHF's kongres, agerer på vores vegne, hedder det i pressemeddelelsen fra det islandske forbund.

Der er lodtrækning til VM-puljerne på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip