To håndboldfiaskoer skal slettes med OL-succes i Rio

Ved OL i Beijing i 2008 tabte de danske håndboldherrer til Kroatien i kvartfinalen. Og for fire år siden i London endte det med et bittert kvartfinalenederlag i arvefjendeopgøret mod Sverige.

Begge gange var Ulrik Wilbek landstræner. I dag følger han holdet tæt som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), og han forsøger at sætte det hele i perspektiv inden søndagens åbningskamp mod Argentina.

- Det er svært at snakke om forventninger. Der er snarere forhåbninger. Og forhåbningen er, at vi kommer frem til medaljekampene. Det har hele tiden været målsætningen ovenpå på to OL, hvor vi blev slået ud i kvartfinalen.

- Til et OL må man bare erkende, at kvartfinalen er afgørende for, om man får succes eller fiasko, siger Wilbek og uddyber:

- Det er normalt sådan, at et hold af Danmarks styrke altid vil komme til kvartfinalen, men så begynder det også at være lige kampe. Og der er det bare små ting, der kan gøre, om det bliver succes eller fiasko. Det så vi i London.

Til sammenligning er det gået langt bedre for de samme spillere i de seneste otte år ved EM og VM med flere sølv- og guldmedaljer.

- Jeg ved ikke, om der er noget, der er sværere. Det kan lige så godt være et tilfælde. Vi har mange gange vundet med ét mål, og ved OL i London tabte vi med det ene mål.

- Der er meget stort pres på til OL, fordi man så gerne vil have medaljer. En bronzemedalje er større ved OL end ved EM eller VM, hvor man går efter guldet. Her kan bronze også være fedt, siger Wilbek.

Mellem nummer to og otte er det meget jævnt ved OL, og så gælder det om at være dem, som rammer dagen mod Frankrig, lyder det fra Wilbek.

- Spillet skal sidde så godt i gruppekampene, at selvtilliden er stor, når det virkelig gælder fremadrettet i knald eller fald-kampene.

- Jeg ser et meget jævnbyrdigt OL, hvis vi lige ser bort fra Frankrig, som virker ret skræmmende.

- Så jeg synes ikke, det ville være særlig fair at sige, at nu går vi efter guldet. Man kan altid vinde over Frankrig, men det sker måske en ud af ti gange, vurderer Wilbek.

Danmarks kamp mod Argentina går i gang søndag klokken 19.40.

/ritzau/

 

Dagens Gossip