Håndboldherrerne er vågne til midt på natten

Håndboldherrerne kommer først til at sove temmelig sent under store dele af EM, da det er næsten umuligt at overholde de normale sengetider.

Klokken kan snige sig hen ad tre om natten, før spillerne er i stand til at falde i søvn efter holdets kampe.

- Det er rigtig svært at lægge sig til at sove efter en kamp, siger Anders Eggert.

- Vi kommer hjem på hotellet omkring midnat og skal spise aftensmad. Jeg ved ikke, hvor mange danskere, der spiser aftensmad og går direkte i seng. Det er en mærkelig fornemmelse.

- Man har været oppe at køre, og adrenalinen suser rundt. Der ryger nogle af de første timer af natten, siger venstrefløjen, der trods alt fik sovet omkring syv timer efter lørdagens sejr over Spanien.

Stregspilleren Michael V. Knudsen var også længe om at falde i søvn efter 31-28-sejren over verdensmestrene.

- Jeg sov ved tre-tiden. Det er lidt for sent i forhold til, hvad jeg kunne ønske mig.

- Søvn er vildt afgørende for, hvordan man kommer ovenpå efter en kamp. Men vi har god mulighed for at tage en middagslur, selv om der er meget, der kan tage vores energi under et EM.

- Der er folk, der vil snakke, vi skal skrive autografer og tale med journalister, så der er mange ting samtidig med, at vi skal have ro, siger Michael V. Knudsen.

Lasse Svan Hansen fortæller, at der bliver spillet kort og set film, når aftensmaden er blevet indtaget omkring midnatstid efter kampene.

- Jeg bliver ikke mere træt af bare at gå i seng og ligge og kigge op i loftet.

- Folk er rimeligt oppe at køre især efter en kamp som den mod Spanien. Kampen var fed, og stemningen var fænomenal, siger højrefløjen, der faldt i søvn omkring to-tiden.

Spillerne har den fordel, at de kun spiller hver anden dag, hvorfor de har fokus på at komme i seng til normal tid på hviledagene, så de er helt friske til kamp den efterfølgende aften.

Danmark kan med en sejr i aften over Ungarn booke en plads i semifinalerne ved EM, selv om holdet fortsat mangler at møde Island på onsdag.

Kampen mod Ungarn bliver spillet klokken 20.30 i Boxen i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip