Håndboldherrerne skal slå Østrig for at nå VM i 2017

Mikkel Hansen og holdkammeraterne på det danske håndboldlandshold skal slå Østrig over to kampe for at kvalificere sig til næste års VM i Frankrig.

Det står klart efter søndagens lodtrækning i forbindelse med det igangværende EM i Polen.

Danmark var i øverste seedningslag, mens østrigerne var i nederste lag.

Østrig må betegnes som en overkommelig modstander for Gudmundur Gudmundssons danske landshold, når det hen over sommeren går løs i to playoffkampe. De to lande har mødt hinanden 15 gange, og det er blevet til 12 danske sejre.

- Det er en ok lodtrækning for os. Jeg synes, at Østrig har et godt hold, men det kunne have været værre. Omvendt kunne vi også have fået en lettere modstander, siger Gudmundsson i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

På forhånd var der risiko for at trække lande som Serbien, Montenegro og Slovenien, som modsat Østrig deltager ved det igangværende EM. Også på papiret nemmere modstandere som Portugal, Holland og Letland var med i bowlen.

Danmarks VM-playoffkampe mod Østrig spilles til juni. Det første opgør foregår på hjemmebane, mens returkampen spilles i Alpelandet.

- Kvalifikationskampe er altid svære, og jeg ærgrer mig derfor over, at lodtrækningen faldt ud således, at vi spiller den sidste kamp på udebane.

- Det havde været bedre for os at spille den sidste og afgørende kamp hjemme, siger Gudmundur Gudmundsson.

Danmark slog senest Østrig ved EM i 2014 i Herning, mens det seneste danske nederlag faldt i 1991 ved en træningsturnering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip