Håndboldkvinderne rejser til EM med fuldt hus

Landstræner Jan Pytlick og det danske kvindelandshold i håndbold har fået en næsten perfekt optakt til EM, der spilles i Ungarn og Kroatien i december.

Søndag vandt danskerne også den tredje kamp ved Golden League-stævnet i Norge, da Frankrig efter en god dansk indsats blev besejret med 26-23 i Oslo Spektrum.

Tidligere på ugen vandt Danmark også over Norge og Serbien, og dermed bliver danskerne suveræn vinder af opvarmningsturneringen.

Når optakten kun næsten er perfekt, skyldes det, at forsvarskrigeren Marianne Bonde tidligt måtte forlade kampen med et forvredet knæ.

Den danske lejr ville ikke umiddelbart give nogen diagnose, men det tyder på, at det er et såkaldt overstræk. Hvis det holder stik, burde EM ikke være i fare for København-spilleren.

Også målvogteren Sandra Toft måtte gå for tidligt i omklædningsrummet, da hun fik problemer sidst i kampen.

Men Pytlick kan glæde sig over, at hans hold i store perioder spillede fint og varieret i angrebet, hvor målscoringen som vanligt blev fordelt på mange spillere.

Det startede ellers sløjt for danskerne, der i en håndevending kom bagud med 0-4, men som mod Norge i torsdags bevarede spillerne roen og arbejdede sig hurtigt tilbage.

Selv om normalt så træfsikre Ann Grete Nørgaard leverede adskillige afbrændere fra venstre fløj, kom Danmark på 13-9, inden Frankrig fik reduceret et par gange før pausen.

Rikke Poulsen stod stærkt i målet i første halvleg, og Sandra Toft var lige så god, da hun fik chancen i anden.

Det var nødvendigt, for de rutinerede franskmænd formåede længe at hænge på, men der var liv i den danske kontrafase, og afstanden blev holdt på mindst et par mål.

Kristina Kristiansen kom på banen efter pausen og leverede spektakulære scoringer og gav igen løfter om, at hun kan ende som en af EM's store profiler.

Danmark rejser fredag til Ungarn, hvor holdet spiller sine kampe ved EM. Første opgør spilles søndag 7. december mod Ukraine.

/ritzau/

 

Dagens Gossip