Håndboldkvinderne sikrer sig gruppesejren i Østrig

07/06/2014

Det danske kvindelandshold i håndbold var allerede inden lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Østrig sikker på at gå videre til december måneds slutrunde.

Men med 33-29-sejren er holdet nu også sikker på gruppesejren, som netop østrigerne var de eneste, der kunne true.

Danmark vandt det første opgør mellem de to hold i oktober med 15 mål, men det var en langt mere jævnbyrdig affære denne gang i Albert Schultz-Halle i Wien, hvor ishockeyholdet Vienna Capitals normalt har hjemmebane.

Måske var det kampens reelle manglende betydning, der havde sat sig i de danske spillere, som godt nok scorede kampens fire første mål, men herefter lod østrigerne komme ind i kampen.

For dårlige afslutninger betød, at Østrig stille og roligt åd den danske føring op, og efter godt 20 minutter stod der igen lige 9-9.

Takket være et mål af Stine Jørgensen tre sekunder før tid gik gæsterne dog til pause med en 16-14-føring.

Men østrigerne, der kæmper med Ukraine om den andenplads, der også udløser en EM-billet, gav ikke så let op.

Holdene fulgtes derfor ad en stor del af anden halvleg. En stribe gode aktioner og mål af kampens profil, playmaker Kristina Kristiansen, sørgede dog for en dansk tremålsføring, som der ikke blev pillet ved i slutfasen.

Danmark slutter EM-kvalifikationsspillet af søndag i næste uge, hvor Litauen kommer på besøg i Roskilde.