Håndboldkvinderne skal bryde sløj stime mod Spanien

Det er ikke historiebøger og statistik, de danske håndboldkvinder skal kaste sig over, hvis de har brug for at få styr på nerverne inden onsdag aftens alt eller intet-kamp mod Spanien ved EM.

For spanierne har vundet de sidste fire indbyrdes opgør mellem de to hold og har gjort det med ganske overbevisende cifre.

Det gjorde især ondt på danskerne, da Spanien vandt bronzekampen ved VM i Brasilien for tre år siden. Og året efter, ved OL i London, var Danmark igen Spanien underlegen i gruppespillet. Danmark røg ud, mens Spanien endte med at vinde bronze.

Men selv om de senere års resultater ikke taler for dansk succes onsdag aften, er spillerne ganske fortrøstningsfulde inden EM-braget, hvor Danmark skal have mindst uafgjort.

- Jeg er ikke så sikker på, at de ligger så dårligt til os længere. Det er længe siden, vi har mødt dem, og vi er et andet hold nu. Vi kan slet ikke sammenligne holdet nu med det, der spillede ved OL i London. Vi har langt mere fart i spillet, siger Ann Grete Nørgaard.

Senest led Spanien et choknederlag til Rumænien i en kamp, hvor spanierne kollapsede totalt efter pausen.

- Det giver os selvtillid at se, at spanierne kan blive presset til at gå helt i stå som mod Rumænien. Samtidig er vi selv blevet mere robuste, forklarer Ann Grete Nørgaard.

Her er de fem seneste kampe mellem Danmark og Spanien:

* 01.12.2013: Danmark-Spanien 23-29. Aarhus, testkamp.

* 01.08.2012: Danmark-Spanien 21-24. London, OL.

* 18.12.2011: Danmark-Spanien 18-24. São Paulo, VM-bronzekamp.

* 21.09.2011: Danmark-Spanien 24-30. Aarhus, testkamp.

* 11.12.2010: Danmark-Spanien 22-19. Aalborg, EM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip